Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rusta upp vägen!"

Annons

Efter många års tragglande och fruktlösa försök att förmå Lud-vika kommun (tekniska kontoret) att göra något åt den illa medfarna gatan väljer de drabbade att driva ärendet till sin spets i form av offentlighet i media. De kan inte längre stillatigand åse hur kommunala medel används till allt möjligt annat, samtidigt som deras egen gata blir allt sämre för varje år.

- Vi har ringt så många gånger till Lindberg (projekteringschef Christer Lindberg på tekniska kontoret) men varje gång får vi samma svar. Att det inte finns några pengar, dundrar Danielsson.

Den 1 maj skickades dessutom en skrivelse med uppvaktning om en lösning på den nu ordentligt infekterade vägfrågan. Det brevet har enligt avsändarna, fortfarande efter snart tre månader väntan, ännu inte besvarats. Det tycker man verkar nonchalant så till den milda grad.

- Vägen är så usel att det är rent vidrigt. Asfalten går i bitar och det är stora gröpper mitt i körbanan. Det är som att åka berg och dalbana när man kör här, fortsätter Danielsson som påminner om att Rossavägen är väl frekventerad av såväl personbilar och lastbilar.

Det är nämligen inte bara de boende som kör på den omstridda gatan.

- Här kommer det ofta varu-bilar som inte alls borde köras på den här vägen. Det finns faktiskt fem vägar till och från Grangärde torget, påminner de utsatta villaägarna.

En stor trafikantgrupp är också många som besöker Grangärde kyrka vid gudstjänster och andra högtider.

- Även kyrkan ställer sig bakom vårt krav på att Rossavägen ska rustas upp till acceptabel standard.

För Grangärde Nyhammars vägförening är bristande kommunala anslag ett stort bekymmer. I området finns nämligen fler vägar än Rossavägen som är i behov av upprustning. Bland annat kan nämnas Backas väg, vägen mellan Hyttriset och "gamla bana" samt Lillhedsvägen. Listan kan göras längre än så.

- Vi får inget utanför ramarna. Pengarna räcker bara till snöplogning och sandning, konstaterar Kristina Backas i styrelsen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons