Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning till "Italienska för nybörjare"

Annons

Ingen trodde väl riktigt att den danska Dogma-filmen Italienska för nybörjare som inledde vårsäsongen skulle vara rekordfilmen framför andra, den goda kritiken till trots.

Men köerna till de två föreställningarna i Falun i söndags ringlade sig hela vägen ut på parkeringen, och många besvikna tvingades vända.

De 440 platserna fylldes vid båda visningarna, minst 850 biljetter såldes, beräknar biografföreståndaren Torbjörn Lindqvist.

- En dam som blev utan biljetter ringde mig halvåtta i morse för att fråga om vi skulle visa om den, sade Torbjörn Lindqvist i går.

Damen, och alla de andra som fick vända, kan ta det lugnt.

På grund av efterfrågan kör Smultronstället filmen ytterligare en helg, den 23-24 februari.

Torbjörn Lindqvist säger att han "var helt slut" när han kom hem i söndags kväll.

- Jag kunde knappt somna, jag hade varit så nervös hela dagen. Dels invigde vi ju det nya surroundsystemet, och dels var biografen fullsatt. Det var rekord. Jag har aldrig varit med om något liknande. Till med de yttersta platserna på rad ett var upptagna, säger han glatt.

Vad tyckte du om filmen då?

- Jag vet faktiskt inte. Jag kunde inte koncentrera mig på den! Jag var helt inställd på att skifta rulllar och spola. Det var värsta jag varit med om, det satt ju över 400 i salongen. Tänk om något hade pajat...

Dalafilm blir det till helgen. Då är det premiär för En andra chans, regisserad av Lisa Munthe. Snart blir ljuset bättre på Smultronstället. 14 000 kronor satsas på två nya lampor i projektorerna.

ANNA GULLBERG LUNDKVIST

Mer läsning

Annons