Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rovgiriga hundar

Annons

Om en varg eller annat rovdjur skulle orsakat en bråkdel av de angrepp på människor och djur som hundar gjort på senare tid, skulle det gett eko över hela landet. Då hade det varit rena julafton för både rikstäckande press och etermedia, för att inte tala om de som ständigt driver sin skrämselpropaganda om vargens farlighet för människor.

Men då det gäller husdjur stannar det vid en artikel i lokaltidningarna. Det är mycket större risk att råka ut för liknande incidenter med sådana, än att en varg skulle angripa på detta sätt.

Alla vilda djur i vår fauna, skyr instinktivt människor som tur är. För sin egen skull!

Inte heller hörs några kommentarer från högre ort när en familj i Hede måste sluta med fårskötseln efter de problem man haft med hundar som lemlästat och dödat får sedan tio år tillbaka.

Under de 27 år de bedrivit fårskötsel har de haft påhälsning av björn en gång och av varg en gång, men nu måste de sälja 20 tackor, avelsbaggar och alla lamm på grund av de "tama" ättlingarna till vargen.

Både Jägarförbundet och andra förbund inom samma genre, brukar vara synnerligen talföra för det mesta, men otroligt nog kan de tydligen också tiga när det passar dem själva bäst!

ELOF ROOS

Mer läsning

Annons