Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Route 301 samkör ännu mer

Annons

Kaisa Frank är en av initiativtagarna till idén kring länsväg 301 som börjar i Rättvik och slutar i Söderhamn. Vägsträckan har även en egen låt uppkallad efter sig.

Syftet med projektet var att lyfta fram alla attraktioner som finns utmed den mycket vackra vägen.

- Vi tryckte upp Route 301 kartan i 30000 exemplar och ungefär 60-70 procent har gått åt. Kartan innehåller en presentation av 70-tal attraktioner utmed vägen. Det är turist, besök och evenemang och olika näringsidkare. Kartan fungerade och även turistbyråer runt Siljan välkomnade den eftersom den innehåller många besöksmål som tidigare inte var så kända, säger Kaisa Frank som är vanlig medlem i Route 301, men har lämnat styrelsen.

Hon är i stället sekreterare i Oregruppen där Route 301 är en sektion. Ordförande i Oregruppen är Lennart Öhnell.

- Förutom näringsidkare, kaféer, hantverkare finns fiskevårdsområden och Ore- och Boda församlingar, hembygdsföreningar och olika evenemang representerade. Ett stort antal kartor har skickats ut till familjer med elever i Fiskens hockeyskola.

- Under hösten har vi haft tre möten där vi bland annat har diskuterat formerna för fortsatt samarbete, vi beslutade till exempel att bli en sektion under Oregruppen. Vi har planerat för hur vi ska kunna skapa en ekonomi för att kunna gå vidare, hur foldern ska uppdateras och det planerade nytrycket till sommaren.

- Utvecklingen och samarbetet med fler besöksmål och producenter går vidare och vi undersöker vilka möjligheter vi har att skapa uppmärksamhet för ett område som behöver hållbar utveckling med människor som kan flytta hit och bo kvar året runt. Flera har flyttat hit det senaste året och andra är intresserade av att gå med i Route 301 projektet.

Den 30 januari har Route 301 en presentation av projektet för politiker och näringsliv i kommunen i Kulturhuset. Vuxenskolan arrangerar symposiumet, säger Kaisa Frank.

Den nya styrelsen för Route 301 år består av ordförande Per Wilund, ledamöterna, Larry Alfvin, Sune Bergman, L-F Fröjdhammar, Lena Kjellberg och Anna-Lena Lärfors.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons