Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roland öppnar auktionshall

Annons

Inte minst under Classic Car Week när mannen bakom hela arrangemanget hade som mest att göra hopade sig dessutom auktionerna.

- Visst kan det hända att vi har auktioner i Rättviksparken, men i huvudsak är vi här nu, säger Roland Pettersson.

Tillsammans med personalen, fem anställda som både sköter bilföretaget och auktionshallen, ska Roland arrangera auktioner en gång i veckan.

- Om publiken vill det. Vi provar och ser, men varje fredag är en tanke. I sommar fortsätter vi givetvis med gårdsauktioner också.

Rolands bilhall intill rikvägen är såld och i Swed Logs gamla timrade kontor flyttar Roland in, intill länsväg 301 till Rättvik.

Hallen håller på att renoveras, en ny köksavdelning har byggts, en servering, hallen byggs även ut för att handikappanpassas och få en toalettdel.

På parkeringen utanför hallen får 150 till 200 bilar plats.

- Det roligaste är att möta folk och vi har så bra publik, säger Roland som svar på frågan hur han orkar med alla arrangemang.

- Vi säljer allt, mindre konkurser, saker folk lämnar in och här kan vi ta mot allt och vi slipper bära och transportera saker.

Folk i Dalarna tycker om auktionerna och när det är kvalitetsauktioner kommer köpare från hela Sverige, berättar Roland, RP bil och auktion.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons