Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rogivande slummer i Västerdalarna

Annons

När det gäller Västerdalsbanans framtid så tvivlar jag på att den kommer att leva så länge till. Den rogivande slummern i engagemanget från den lokala näringen och politikerna för järnvägens framtid, bygger på att någon annan alltid ska ta ansvaret medan de själva beter sig som bortskämda småungar. Det får mig osökt att tänka på fluortanten.

I en skolsal sitter det förväntansfulla skolbarn med gluggar både här och där och väntar på att fluortanten ska visa dem hur de ska borsta tänderna. Därefter blir det gemensam högljudd gurgling i pappersmuggarna.

En liten trevlig paus i samhällskunskapslektionen som sedan i huvudsak ägnas åt att äta godis och sprätta papperskulor på varandra.

Är det inte konstigt att hittills är det alltid Borlänge och deras engagerade lokförare som agerat fluortant och räddat kvar banan? Det är hög tid att Västerdalingarna själva tittar upp ur bilannonserna och börjar ta ansvar och jaga fram resurser för framtidssatsningarna. Det är nämligen snart dags för examen. Och det är inte alldeles så säkert att Borlängesläkten fixar till kalaset.

THOMAS TVIVLAREN

Mer läsning

Annons