Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Stål kan bli anmäld till JO

Annons

Men vid närmare eftertanke så ser han principiella skillnader mellan Ståls utfall mot Helene Lis och den munkavle som tekniske chefen Bertil Höök fått av sin nämndordförande.

Men Josefsson säger att han är upprörd:

- Så fort en tjänsteman vågar öppna näbben och lämna kritiska eller konstruktiva synpunkter riskerar man tydligen att få ett ilsket kommunalråd i hälarna.

- Jag förutsätter att ordföranden i Lis nämnd tar hennes synpunkter i försvar, då de sammanfaller med de önskemål om upprustning av kommunens bibliotek som nämnden står för, säger Josefsson med adress Ingvar Henriksson (s)

- Vi oroas kraftigt över om våra kommunalanställda ska skrämmas till tystnad av socialdemokratiska topppolitiker. Vi riskerar i så fall en ineffektiv och oekonomisk organisation, befolkad av ja-sägare, och då är det synnerligen hög tid att vi vädrar ut en sådan arbetsmiljö, anser Josefsson.

Bopartisten är också mycket frågande till kommunalrådets hävning till att Lis borde besöka Brunnsviks bibliotek.

- Vilket praktskott i den egna foten.

- Han kan väl inte mena att Blötbergsbarnen ska hänvisas till Brunnsviks Folkhögskola för att stilla sin läshunger, även om han kanske helst skulle se alla barn ideologiskt skolade där han själv jobbat, säger Josefsson.

Han säger även att han också överväger att agerande så att Stål få stå till svars inför kommunfullmäktige.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons