Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödskimrande Sätercenter

Annons

Inför höstens val känner jag, och säkert många med mig, att centerpartiet i Säter glidit en bra bit från moderpartiet. I en lokal undersökning, som publicerades nyligen, framstår kommunledningen som "grå".

Försvaret till detta var främst att man fokuserat på att sanera ekonomin och stolt kunde presentera ett positivt resultat. Jag förstår inte prestationen i detta, då resultatet enbart åstadkommits med nedskärningar.

I en jämförelse med ett företag så kan vilken vd som helst få ekonomin att gå ihop under en period genom personalnedskärningar och besparingar.

Men att dessutom behålla nöjda kunder och fortsätta växa och utvecklas är det som normalt betecknas som framgång.

Försvarstalet från vårt kommunalråd påminde oroväckande mycket om de uttalanden vår nuvarande statsminister tar till när tumskruvarna dras åt i ekonomidebatten.

Det skrämmande i sammanhanget är att den sortens ideologi hör hemma mycket längre till vänster på partiskalan än vad jag hade tänkt mig som centersympatisör.

Ett annat exempel på det röda skimret i Sätercenterns fyrklöver är givetvis nedläggningen av kommunens sista byskola i samma andetag som man köper Folkets hus.

Centerns profil som glesbygdsparti gäller inte längre i Säter. Detta trots att vår väl ansedde före detta näringslivschef nyligen uppmanat kommunledningen att slå vakt om och ta vara på en levande landsbygd.

Jag tror den "grå" färgen som upplevs från herr kommunalråd har sitt ursprung i det gamla begreppet "gråsosse".

Det är min förhoppning att centerpartiet i Säter tydliggör sin position partipolitiskt då man i dagsläget lika gärna kan byta ut logotypen till en vattenmelon.

CRITISK

Mer läsning

Annons