Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockfestival i Malung

Annons

De kommer alla till helgens kristna rockfestival i Malung-Fighting the darkness, bekämpa mörkret.

-Det här blir en höjdare. Bara att få Narnia till lilla Malung. Och vi har ju ett fantastiskt program, som borde passa alla. Ungdomarna är huvudmålgruppen men även vuxna är mycket välkomna och vi har programpunkter som borde falla vuxna i smaken. Vem vill inte höra hur biskopen kryssat fram i livet till sin nuvarande position, säger komminister Lennart Pettersson i Malungs församling.

Lennart Pettersson är församlingens överhuvud för helgens kristna rockgala på Orrskogen, Malung midnight metal.

Men han betonar att det är ungdomarna som är de viktiga medarbetarna i galan. Det är deras musik. Det är de som tar hand om besökarna. Det är de som kommer att ha en rockmässa med nattvardsgång i Orrskogen under galan. Det är de som är framtiden.

För ett år sedan arrangerades den första kristna rockgalan i Malung. Den blev så lyckad att man kommer tillbaka med andra årgången.

Festivalen pågår fredag och lördag. Det blir två kvällars rockmusik i Orrskogen med Narnia som festivalens musikaliska höjdpunkt på lördagskvällen.

Det finns en öppen scen där intresserade musiker har möjlighet att få uppträda.

På lördagen blir det föreläsningar och seminarier. En av föreläsarna är biskop Claes-Bertil Ytterberg som berättar om sitt liv under rubriken "Från buse till biskop".

Cp-skadade ståupparen Jesper Odelberg ska dels föreläsa om att "Ta vara på livet" och dels ha en ståuppshow på kvällen.

Gitarrskola, inspelningsstudio, rollspel, rollerdisco, videospel och information om möjligheter för unga att få resa ut i världen är andra inslag i festivalen.

-Det blir många aktiviteter med fokus på ungdomars liv och kultur. Att inspirera till positiva ställningstaganden för schysst mat, rörlig och aktiv livsstil samt avståndstagande från droger och rasism, säger komminister Pettersson.

Arrangörerna har speciellt bjudit in ungdomsgrupper från Västerås stift och grannstiften. Grupper med något 100-tal ungdomar kommer att bo i skolsalar i Malung. Men festivalen i Orrskogen är öppen för alla med följande begränsningar: Helt drogfritt och åldersgräns 15 år eller ungdomsgrupp med ledare.

Och som sagt programmet innehåller godbitar både för unga och för vuxna.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons