Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock, prinsar och prinsessor på hal is

Annons

På parkeringen utanför Orsa ishall stod bilarna tätt ihoppackade. Inne i ishallen trängdes en förväntansfull publik på 300 personer för att få avnjuta den årliga konståkningsuppvisningen.

En massa små, blivande konst-åkerskor och konståkare från skridskoskolan inledde showen med "Ser du stjärnan i det blå", där och en massa humlor, fjärilar och en utsökt söt liten nyckelpiga kom invalsandes på isen för att visa upp sina nyförvärvade iskunskaper. Och visst kunde man se att de lärt sig mycket under två terminer på skridskor. Lovande inför framtiden.

Tillsammans med varsin stor isprinsessa tog sedan äldre och yngre åkare oss genom en värld fylld av prinsar och prinsessor. Publiken bjöds på några figurer från en del av Disneys alla sagor.

En åkare, Miriam Erkapers, gjorde sig extra synlig på isen. Genom skira rörelser och graciösa armar gjorde hon ett framträdande som Mulan som gjorde avtryck i minnet.

Och så var det såklart sjöjungfrun, Ariel, som spelades av Madelene Nilsson. Hon gjorde piruetter med en hastigheter som kan jämföras med den svenska elitens.

Efter en kort paus visade de äldre åkarna upp mer avslappnade solonummer.

Natalie Björk och Stina Sinders showade till hårdrock och med varsitt mikrofonstativ gav de en riktig "hårdrockskonsert" med headbanging.

Carolina Koskinen utförde ett program till Hillary Duff och låten "Let the rain fall down". Ett jättefint åk med flera vackra piruetter och flera dubbla hopp. Carolina är 14 år gammal och svensk A-junior. Hon avslutade förra helgen tävlingssäsongen med deltagande i SKF-trofén nere i Göteborg.

Jessica Magnusson, 16 år, åkte till "ItÕs not easy to be me" av David Grey. Hon bjöd på flertalet snygga spiraler. En spiral är benämningen på en vacker position, till exempel med ett ben högt upp i luften, som hålls en lång stund medan åkarn färdas med hög hastighet över isen.

Från publikens häpna kommentarer och långa hyllningsapp-låder kan inte uttydas annat än att alla 70 åkarna bidrog till en mycket sevärd uppvisning.

LYNDA LUNDIN

Mer läsning

Annons