Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ris och ros över hall

Annons

Kommunens största klubb, IFK Rättvik, har i flera år efterlyst en ny sporthall i kommunen. Befintliga gymnastiksalar är för få och uppnår inte nationella måtten för sporter som handboll. Förslaget om en ny sim- och bollhall löser problemet.

- Om detta förslag blir verklighet kan vi äntligen få mer träningstider för handboll och fotboll. Även andra sporter som gymnastik och innebandy gynnas starkt av förslaget. Ungdomar slipper exempelvis träna klockan 22.00. Vi kan äntligen satsa på att erbjuda handboll även för killar. Sporter som inte alls varit aktuella, som volleyboll och basket, får kanske en chans att utvecklas även i Rättvik. Detta är jättekul, säger Lundblad.

Placeringen mellan bowlinghallen och Enåbacken får godkänt av IFK Rättvik.

-Visst vi hade inte sagt nej till en bollhall vid Hedslund idrottsplats. Förslaget med en sim- och bollhall vid Enåbacken är ändå bra. Huvudsaken är att det blir en hall, säger Lundblad.

Den grovt uppskattade kostnaden för hallen är 100 till 110 miljoner kronor.

-Hoppas bara att detta inte innebär att kommunen inte har råd med underhåll och utveckling av sina befintliga anläggningar. Men i det stora hela är detta förslag ändå bra, säger Lars Lundblad.

Rättviksparken med Enåbadet är lika besvikna som IFK Rättvik är glada.

-Vi är jättebesvikna. Vi hade hoppats att utredningsgruppen skulle föreslå en simhall över Enåbadet. Vi gör just nu miljoninvesteringar för att möjliggöra en sådan lösning. Nu måste vi samla styrelsen för att eventuellt ta beslut om att stoppa vårt projekt. Det innebär helt enkelt att vi gräver igen badet. Vi har som förening inte råd att driva ett utomhusbad. Det finns ingen ekonomi i det. Vi hade hoppats på ett samarbete med kommunen, säger ordförande Jan-Erik Stors.

Rättviksparken hoppas att fullmäktige och kommunstyrelsen förändrar det nuvarande förslaget - och istället beslutar sig för ett samarbete med Enåbadet.

-I ett samarbete med oss skulle driften av simhallen vara mycket fördelaktig. Bollhallen passar också bättre i anslutning till Rättviksskolans sporthall, säger Jan-Erik Stors.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons