Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ris och ros om Silfverin

Annons

Ett av de företag som Silfverin lockat till orten är Pullman industrisugare som i dag har 40-talet anställda på Vilmorens industriområde.

-Jag tycker jättebra om Silfverin som person men när jag valde att flytta hit företaget kom jag på kant med honom och det beror på att han sålde in ett koncept som han inte hade täckning för.

-Han är en trevlig och sympatisk person men i affärer är han som en begagnat-bilhandlare; han lovar mer än det håller, säger vd Torbjörn Bengtsson. Sedan hoppas jag att han lämnar sitt uppdrag i Norrbärke sparbank också, för så länge han sitter där kommer jag inte att gå till den banken, säger Bengtsson vidare.

Ett annat företag som också flyttat sin verksamhet till kommunen är Dalazink med 20 anställda.

-Jag måste säga att mina kontakter med Lennart har enbart varit positiva. Han har drivit igenom EU-mål III-projekt, med stärkande av befintliga företag och olika nyetableringar av företag som följd. Företagarcenter är också ett exempel, där finns det hjälp att få av olika konstellationer som ALMI till exempel, säger Uffe Seger, vd på Dalazink i Smedjebacken och delägare i Morgårdshammars verkstäder.

- Det är synd att han slutar.

Positiva ord använder även Rolf Bergh hos Rolfs kuggservice med åtta anställda.

- Jag började min verksamhet i Fagersta, vi var två då, och när jag flyttade hit -97 var Lennart med och hittade lokal åt mig. Han har gjort stor nytta, säger vd Rolf Bergh.

-Bengt Norrlén har också funnits med i bilden och han kanske vore bra som efterträdare, konstaterar Bergh.

Hos Danielsson Innovation AB har Tomas Danielsson också enbart positiva kommentarer:

-Jag har haft med honom att göra ibland och man har alltid fått svar på alla frågor. Han är energisk och har bra drivkraft. Jag kan tänka mig att han haft ett stressigt jobb, säger Tomas Danielsson.

Även Danielsson nämner näringslivssekreteraren som en möjlig efterträdare till Lennart Silfverin.

- Det låter mest logiskt med Bengt Norrlén, säger Danielsson.

En person som verkligen borde kunna ge ett omdöme om Silfverin är Toivo Karmala som dels arbetat på näringslivsenheten/företagarcenter och som numera är vd hos Morgårdshammars verkstäder.

-Jag tycker att han varit en bra näringslivschef och han har varit en tillgång när vi förvärvade maskinverkstaden. Faktum är att jag är orolig för vad som ska hända med det arbete som han påbörjat, vad händer med det? Det är synd att han slutar, konstaterar Karmala.

Svaret på vem som blir ny näringslivschef kommer tidigast efter sommaren.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons