Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ringholm lovade pengar till Salaproppen

Annons

Beslutet om statsbidrag till Salaproppen kommer att fattas vid regeringens sammanträde på torsdag. Ringholm hoppas på byggstart till hösten.

- Bra möjligheter till pendling är viktigt för att en region ska kunna utvecklas, säger Bosse Ringholm.

Själva statsministern var förkyld, så Ringholm fick rycka ut för att inleda A-dagarna, valupptakten för arbetarrörelsen i Dalarna. Han talade väl om samspelet mellan framgångsrika företag och det starka samhället som står för servicen.

Ett sällsamt jobb. Det tycker Bosse Ringholm att han har. Ena veckan utrikesminister. Och så en fredag som statsminister i Falun.

Förväntningarna på Scania var höga när arbetarrörelsen i Dalarna höll presskonferens.

- Nu har de klarat hem 150 jobb, men de måste klara alla och har ett stort beting kvar. De har ansvar för alla 650 så att de har en framtid i den här bygden, sade kommunalrådet Peter Hultqvist.

Verkstadsklubbens ordförande Torbjörn Pedersen var kritisk till att regeringen inte gjort något uttalande om nedläggningen.

- Det gjorde ni när Saab lade ner i Trollhättan. Lägger vi ihop Falun och Sibbhult så rör det sig om 1300 jobb, sade Pedersen.

Bosse Ringholm lovade omställningsbidrag om Scania misslyckas. Och Peter Hultqvist och Faluns kommunalråd Jonny Gahnshag intygade att frågan om stöd till Falun är väl förankrad hos näringsminister Thomas Östros.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons