Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ringer själv i stället

Annons

Jag fick höra av lokala nyheterna att våra kändisar i Dalarna ska bedriva call-center verksamhet efter idén att locka hit folk till Dalarna med hjälp av deras kändisfaktor. Detta är inget annat än en dåraktig idé.

Varför ska man ange sina vänner och bekanta till detta spektakel? Om man skulle gå i funderingarna på att flytta till Dalarna, så skulle åtminstone inte jag övertygas av en politiker som ringer hem till mig, för att en vän som redan bor i Dalarna "angivit" mig och berättat om de främsta knepen att locka mig till Dalarna.

För att deras stjärnstatus ska ha någon inverkan krävs det att personen som ska lockas till Dalarna har tidigare kännedom om den som ringer upp. Man ska aldrig följa med en okänd in i buskarna, för man vet aldrig vad som väntar där.

Om de nu har så mycket tid över så att de kan ägna sig åt att ringa runt till privatpersoner och ragga blivande dalkarlar och kullor tycker jag att de ska se till att få hit mer jobb så att vi kan locka med en attraktiv arbetsmarknad i stället för ett samtal från en lokalkändis.

Jag tycker även att politikerna ska ägna sig åt det vi röstat fram dem för att göra, det vill säga göra Dalarna bättre och mer fantastiskt! Inte ringa till mina vänner och bekanta! Det kan jag göra själv.

PER NYSTRÖM OL-ERS

Mer läsning

Annons