Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikt sportlov väntar

Annons

Programmet har sammanställts av kommunkansliet genom Torbjörn Orr. Ett utskick har skett till föreningar och organisationer för att få in vad de har att erbjuda under sportlovet i nästa vecka.

Det finns aktiviteter för många smaker, mycket utomhus förstås, bland annat uppe på Skedviskogen vid Trylämnet och Tallmorkojan.

Stora Skedvi IK SOFF arrangerar både Lilla Skedvirännet, den 26 februari, och Barnens Vasalopp, den 4 mars. Vid Trylämnet blir det även bland annat prova på skidskytte på onsdag, en populär sportlovsaktivitet.

Stora Skedvi hembygdsförening håller öppet hus vid Tallmorkojan måndag till och med fredag.

Vid Gessåns bystuga bjuder Säterbygdens skoterklubb och Gessåns vi unga på tunnbrödsbakning och skoteråkning tisdag och torsdag .

I kulturhörnan i biblioteket i Säter bjuds på måndag öppet hus med naturtema där Ingrid Flygare och Per Folkare från Studiefrämjandet deltar, och på fredag den 3 mars blir det dockteater med Lenas dockteater. I barnens hörna i biblioteket öppnas på måndag utställningen Hemlighuset.

Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder olika aktiviteter, tovning och gratis mörkrumsutbildning, men där krävs föranmälan.

Biblioteken är öppna som vanligt, det är öppet i simhallen i Skönvikshallen och det bjuds även prova på aktiviteter. Skolungdom kan boka tider i halva sporthallen.

Ungdomsgården vid Klockarskolan har långöppet mellan 11.00 och 18.00 på onsdag den 1 mars, Säters boxningsklubb har prova på aktiviteter för ungdom mellan 10 och 15 år tisdag och torsdag och Säters IF bågskytteklubb har flera aktiviteter, bland annat prova på måndag och torsdag.

Den 1 mars bjuder Södra Dalarnas radioflygklubb på aktiviteter både på Ljustern och inomhus i Skönvikshallen.

Utbudet av film är stort i Folkets hus och dessutom finns förstås många mil skidspår att välja på om vädret tillåter.

Sportlovsprogrammet i sin helhet finns både i tryck och på kommunens hemsida.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons