Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikskänd bildkonstnär på Capellet

Annons

Bland mycket annat i programmet märks bildkonstnären Christer Themptander från Stockholm, som nyligen avslutade en stor utställning vid Kulturhuset.

Capellet laddar upp inför sommaren. I slutet av månaden öppnas dörrarna för besökarna. Carina Näs och Mats Ernebrink, Capellets ägarpar hoppas på att många kommer även till årets "Sommar i Capellet".

- Ja, vi hoppas att så många besökare som möjligt kan komma och upptäcka den här vackra bygden, säger Carina Näs.

Sommarkafét är öppet även i år, och har servering i lokalen under de dagar evenemangen hålls.

Löpande under hela sommaren i Capellet är en utställning signerad den kände bildkonstnären Christer Themptander. Delar ur den bok han sammanställt innehållande kontaktannonser ställs ut. Till boken skapade Themptander 60 sådana verk om ensamhet, humoristiska med en ton av bakomliggande allvar i. 25 av dessa hängs upp på en av väggarna i Capellet, en yta av fem gånger fem meter totalt. Utställningen går under samma namn som boken, "Kontakt sökes".

Themptander själv tillbringar somrarna inte alls långt ifrån Söderbärke, då han har en stuga i Klockarbo. Capellets ägarpar pratar även med Themptander om vidare arrangemang. Det rör sig om en föreläsning av konstnären, där han får prata om sin konst och sitt yrke.

Ludvikabandet "Vädurarna" anordnar även en durspelskväll i Capellet under sommaren. Vidare bjuds det på Bellmanafton, då visor och dikter av denne skald framförs av Bo Lund, som spelat tillsammans med Thore Skogman och Loa Falkman bland andra.

Vid fyra tillfällen under sommaren är scenen även öppen för andra artister, som vill boka in sig.

Utöver musik och konst märks även en hattutställning och Agneta Larsson, kläddesigner från Dala-Floda.

Hon tillverkar och designar kläder i klassiska modeller, som kan kombineras med varandra för att spara garderobsplats.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons