Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickard - 2001 års stipendiat

Annons

Rickard, som är 21 år, har sedan födseln en MBD-skada som innebär att han är överaktiv. För många år sedan spådde läkare att Rickard aldrig skulle springa eftersom koordinationen mellan över- och underkropp inte fungerade tillfredsställande. I dag kan man konstatera att inget var mer felaktigt. Rickard spelar i dag med framgång både fotboll, innebandy och volleyboll och har de senaste fyra åren studerat vid en särskola med idrottsinriktning i Bollnäs. Via skolan har han varit på träningsläger i både USA och Spanien och han har bland annat deltagit vid SM i fri idrott och deltog även vid VM i terränglöpning som hölls i Al-garve på den portugisiska sydkusten. Under skoltiden studerade han miljö- och fastighet och Rickard arbetar nu som vaktmästare hos stiftelsen Vansbrohem. I somras spelade han fotboll med Äppelbo AIK:s utvecklingslag.

- Det blev tre mål den här säsongen, säger Rickard som är anfallare i laget. Nästa större mål är att springa Stockholm maraton.

I lördags utdelades stipendiet av Äppelbo AIK:s ordförande, Julio Nosti, med motiveringen: "Rickard har på ett föredömligt sätt företrätt Äppelbo och visat att ett handikapp inte behöver hämma någon att utöva en idrott eller flera, som i hans fall fotboll, volleyboll, innebandy eller skridskor och därmed påvisat sin mångsidighet. Sina bästa prestationer har han utfört i tävlan med idrottsmän utan handikapp".

Stipendiet på 3 000 kronor kommer väl till pass.

- Jag behöver köpa nya löparskor och lite annan utrustning, säger Rickard nöjt sedan han fått prischecken i sin hand.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons