Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riazat föreslås toppa Vänsterpartiets lista till riksdagen

Annons

Daniel Riazat ser ut att bli Vänsterpartiets toppkandidat till riksdagen - iallafall om länsföreningens valberedning får som de vill.

– Det känns naturligtvis roligt att jag föreslås bli nummer ett det här valet också, kommenterar Riazat från Falun.

Daniel Riazat, från Falun, föreslås toppa Vänsterpartiets lista till riksdagsvalet.

För fyra år sedan lämnade Daniel Riazat politiken i Falun för en plats i riksdagen – 23 år gammal.

Nu föreslås han av valberedningen att få ytterligare en mandatperiod under förutsättning att V, nationellt blir tillräckligt stora.

– Jag har lärt mig mycket de senaste åren och arbetat så hårt jag kunnat för att företräda partiet och väljarna på ett bra sätt, kommenterar Riazat.

Förutom att föreslås som etta på riksdagslistan är det redan klart att Daniel Riazat även kandiderar till kommunfullmäktige i Falun – där är han placerad som fyra.

Idag har Vänsterpartiet fem mandat i kommunfullmäktige och därmed inte alls uteslutet att 27-åringen även kommer in i Falun.

På frågan om han tvingas välja riksdag eller kommunfullmäktige i Falun är inte svaret glasklart.

– Vi får se, man vet aldrig, men jag har ju påbörjat ett arbete i riksdagen som skulle vara hedrande att få fortsätta med.

Den 25 mars håller Vänsterpartiet, Dalarna, årskonferens och då är det upp till medlemmarna att definitivt fastställa partiets dalalista till riksdagen.

Här är V i Dalarnas fem föreslagna toppnamn till riksdagen: 1) Daniel Riazat, Falun, 2) Kajsa Fredholm, Leksand, 3) Sebastian Nilsson, Borlänge, Angelica Andersson, Borlänge, 5) Lars Handegard, Ludvika.

Mer läsning

Annons