Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rezan Jamal blev fyra

Annons

Rapparen Rezan Jamal från Borlänge charmade damerna i publiken med sin kärleksrapp, och hamnade på fjärde plats när han tävlade i Stockholm om titeln Årets rappare.

-Det här är det bästa som har hänt mig, säger han.

I tisdags tävlade Rezan Jamal, 19, från Borlänge om titeln Årets rappare 2005 i Stockholm. Rezan tävlade mot tolv av Sveriges bästa rappare och lyckades hamna på fjärde plats.

-Det här är det bästa som har hänt mig, faktiskt. Jag vann inte, och gick inte vidare, men det är en skitbra känsla att kunna tävla mot de bästa i Sverige, säger han.

Etta kom artisten Ted, en under-groundrappare som hade tagit med sig sin egen DJ till tävlingen.

På andra plats hamnade en av medlemmarna i gruppen Snook, gruppen som nått stora fram-gångar med bland annat låten Mr Cool. Trea blev Moseta, en av Stockholms bästa rappare.

Och så Borlänges Raze Jam, som är Rezan Jamals artistnamn.

-Det var fett mycket folk och bra stämning i tävlingen. Jag fick mycket kontakt med kända rappare, berättar han.

Rezan Jamal gjorde även ett imponerande intryck på damerna i publiken.

-Publiken gillade mig. De festa körde skrytrapp, men en av mina tre låtar var en kärlekslåt och tjejerna gillade den, berättar en nöjd Rezan.

I Stockholm fanns eliten samlade; producenter, kända DJ:s och rappare, personer som Rezan har knutit kontakt med inför framtiden.

Det här var en av tre deltävlingar. De tre bästa från varje tävling går till finalen som är den 11 juni på Medborgarplatsen i Stockholm.

Det finns fortfarande chans att också Rezan kan ta sig dit. Arrangörerna från orterna väljer mellan övriga artister och skickar ännu en till finalen. Kanske, kanske kan det bli Rezan Jamal.

-Det vore grymt kul, men jag är bara glad att jag kom så här långt.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons