Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rev inte svartbygget

Annons

Fastighetsägaren, som är ICA Fastigheter Sverige AB, upptäckte under hösten att varuintaget på baksidan hade byggts in.
En åtgärd som var bygglovspliktig enligt plan- och bygglagen.
Enligt representanten för fastighetsägaren var den utförda tillbyggnaden inte heller av god kvalité: ”Den är utförd på ett sådant sätt att den måste tas bort och ersättas med en bättre konstruktion”.
Den 27 september fick fastighetsägarens representant ett brev om att detaljplanen medger byggande på det aktuella området. Och att om den otillåtna byggnaden togs bort innan byggnadsnämndens sammanträde den 16 oktober skulle ärendet inte behandlas som otillåtet.
Men den 25 november fanns tillbyggnaden kvar.
Den 15 november lämnade Jysk bäddlager, med företagsadress i Arlöv, in en ansökan om bygglov gällande ett plankomgärdat skärmtak på cirka 90 kvadratmeter.
Byggnadsnämnden har nu beslutat att godkänna bygglovet, men tar ut en avgift för otillåtet byggande fastställd till 7 900 kronor. Summan är fyra gånger den avgift som enligt taxa skulle ha betalats om lov för samma åtgärd hade meddelats före byggandet.
Sedan tillkommer avgift för bygglovsprövningen på 2 000 kronor.
Tillbyggnaden behövs över varuintaget under vintern men kommer att rivas och ersättas under våren. I sin bygglovsansökan anger Jysk bäddlager att ett skärmtak kan börja byggas i maj 2006.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons