Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resultatet av stor poliskontroll: 45 rattfyllerister, 25 narkotikabrott och två efterlysta personer

45 rattfyllerister, 25 narkotikabrott, två stölder, två efterlysta personer. två vapen och åtta personer som omhändertogs med stöd av utlänningslagen – det blev resultatet av polisens satsning på nykterhetskontroller under vecka 50.

Annons
Under vecka 50 genomfördes, som en direkt följd av polisens nationella trafikstrategi, nykterhetskontroller i trafiken i hela region Bergslagen. Foto: Gunnar Lundmark / Svd / SCANPIX

Under 50 genomfördes, som en direkt följd av polisens nationella trafikstrategi, nykterhetskontroller i trafiken i hela region Bergslagen, där Dalarna ingår.

Totalt gjordes 6 793 alkoholutandningsprov – något som resulterade i att 45 rattfyllerister ertappades. Huvuddelen – 28 stycken – var påverkade av narkotika. Resterande 17 var påverkade av alkohol.

- Om det är ett bra eller dåligt resultat kan diskuteras. Vi vet att det finns drogpåverkade människor ute i trafiken, därför måste vi se det som positivt när vi kan anträffa dessa och förhoppningsvis hjälpa dem till en vårdkontakt, säger chefen för trafiksektionen, kommissarie Lena Friberg, i ett pressmeddelande.

Utöver rattfyllerierna uppdagades även 25 narkotikabrott och två stölder. Dessutom omhändertogs åtta personer med stöd av utlänningslagen och man anträffade två efterlysta personer och två vapen.

Ungefär en tredjedel av de 6 793 kontrollerna har utförts av Trafiksektionen och resterande prov är relativt jämt fördelade mellan lokalpolisområdena i regionen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons