Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurangbesökare hade kniv i jackfickan – frikänns från brottsmisstankar

Restaurangbesökaren blev för berusad och avvisades. Kvällen slutade i en cell på polisstationen och i mannens jackficka hittades en kniv.
Mannen misstänktes för knivinnehav men Mora tingsrätt frikänner honom från brottsmisstankarna.

Annons
En restaurangbesökare från Orsa kommun hade en kniv i jackfickan vid ett restaurangbesök i Mora. Han misstänktes därför för knivinnehav men Mora tingsrätt frikänner honom från brottsmisstankarna.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Orsa kommun. I slutet av november i fjol befann sig mannen på en restaurang i Mora kommun. Han blev väldigt berusad, avvisades från restaurangen, omhändertogs av polisen och fick sova ruset av sig i en cell. I samband med detta upptäcktes det att mannen hade en kniv i jackfickan.

Han misstänktes därför för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Mannen har förnekat brott och uppgett att han hade sin arbetsjacka på sig och att han använde kniven på jobbet. Han hade inte tänkt på vilken jacka han tog på sig inför restaurangbesöket och visste inte att han hade kniven i den.

Mora tingsrätt tycker att mannens förklaring är trovärdig och anser att utredningen visar att mannen inte hade uppsåt att ha med sig kniven och frikänner därför mannen från misstankarna för knivinnehavet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons