Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang Liljan får ny ägare

Annons

Restaurang Liljan i Borlänge blev av med alkoholtillståndet. Socialnämnden drog in tillståndet, ägaren överklagade till länsrätten och fick tillbaka tillståndet. Då gick kommunen vidare till kammarrätten, som gick på socialnämndens linje.

Regeringsrätten beviljade inget tillstånd - därmed stod det klart att restaurangen inte skulle få tillbaka tillståndet. Ett försök där ägarens fru ansökte om ett nytt tillstånd nådde ingen framgång. Socialnämnden sa nej.

Nu står det klart att Santo Micali, som drev dåvarande restaurang Stella Blu i Borlänge, för några år sedan tar över verksamheten den 1 februari. Han ansöker om ett nytt serveringstillstånd. Socialnämnden väntas besluta i ärendet Liljan den 22 februari.

-Vi ska vända oss till samma publik som tidigare. En mogen publik. Ingenting ska ändras. Vi ska ha live-band på helgerna, säger Santo Micali.

Han håller nu på att rekrytera den personal som han behöver för verksamheten och ambitionen är att anställa så många som möjligt av den tidigare personalstyrkan. Restaurang Liljan har idag öppet enbart för lunchservering.

Santo Micali hoppas att nöjesverksamheten ska kunna dra igång den 23 februari. En förutsättning är att socialnämnden dagen innan godkänner hans ansökan om serveringstillstånd.

- Det är många som frågar när vi ska öppna.

Den pizzeria Micali driver i Ludvika sedan 20 år kommer han att behålla.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons