Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang Järnet får ny ägare

Annons

I höstas köpte Timmy Li och Urban Klitch dåvarande restaurang Gästis i Smedjebacken. De började direkt ett omfattande renoveringsarbete med bland annat målning av lokalen och helt nya möbler i restaurangen. Även i köket gjordes det investeringar.

-Totalt satsade vi cirka 250 000 kronor innan vi öppnade.

Tanken var att Urban Klitch skulle sköta den dagliga driften, Timmy Li har fullt upp med skötseln av Silver Dollar i Ludvika.

Förra vintern var Urban Klitch inblandad i en olycka med en snöskoter och bland annat fick han allvarliga skador i en arm.

Skadan har inte läkt som den skulle och Klitch har genomgått flera operationer och i dagsläget är det ingen som vet hur det kommer att gå med armen.

-Min doktor uppger att jag inte kommer att bli helt återställd och jag är sedan en tid tillbaka sjukskriven och ska genomgå ytterligare minst en operation, berättar Klitch.

Dessutom blev kocken de anställt, Pierre Lind, överfallen i Ludvika och blev mycket svårt misshandlad och är fortfarande inte återställd.

Utifrån detta har han och Timmy Li beslutat att avyttra restaurang Järnet i Smedjebacken. Den har varit till salu under en tid i vår och nu är den såld till en ny ägare som formellt kommer att ta över den 20 juni.

Den nya ägaren är Dang Ngoc Duong, som ursprungligen kommer från Vietnam. Han och hans fru har tidigare erfarenhet från restaurangbranschen. Bland annat har hustrun jobbat tio år i branschen och han är utbildad kock.

Dessutom är det tänkt att parets barn ska jobba i rörelsen och ytterligare en familjemedlem som är utbildad kock.

Inriktningen kommer att bli vietnamesisk-, kinesisk- och asiatisk mat.

-Vad jag förstår kommer de att servera svensk husmanskost på luncherna i veckorna, säger Urban Klitch.

Hur mycket de sålt rörelsen för vill Urban Klitch inte berätta. Utgångspriset var 390 000 kronor.

-Vi kom överens, säger Urban Klitch.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons