Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resegaranti bara för rika

Annons

Jag skulle vilja få Dalatrafik (Swebus) att agera! Jag studerar på högskolan, och i dag när jag skulle till min VFU, verksamhetsförlagda utbildning, i Leksand till klockan 08.00 fick jag problem. Det började med att det inte kom någon buss (601 Dala Airport) klockan 06.17.

Försökte ringa till kundtjänst men de öppnade inte förrän 07.00. Fick lov att ta den buss som går en halvtimme senare och frågar då busschauffören vart den andra bussen tagit vägen. Fick svaret att det struntade han då rakt i, han hade ingen aning. Han berättade att han bara har ansvar för sin egen buss.

Väl inne i stan så har jag redan missat min anknytning till Leksand. När klockan blivit 07.00 ringer jag till kundtjänst och får prata med en trevlig tjej, men det jag blir rasande över är Dalatrafiks resegaranti! Visst, man får ta en taxi och Dalatrafik betalar sedan kostnaden, men det förutsätter att man har pengar!

Har man inga pengar så finns det heller ingen resegaranti!

Deras resegarantigäller inte studerande, ungdomar, pensionärer och andra kanske inte lika lyckligt lottade som inte har dessa pengar att lägga ut. En taxi till Leksand skulle förmodligen gå på 400 till 500 kronor. Eftersom jag då inte kunde utnyttja deras resegaranti så frågade jag efter annan kompensation då jag fått stå ute och väntat i kylan över en timme och kommit för sent till Leksand, men det var inget de gav kompensation för.

Konstigt tycker jag eftersom de skulle kunna betala 400 till 500 kronor för en taxiresa! Det är bara de "rika" som kan utnyttja Dalatrafiks resegaranti. Ska det vara på det här viset?

FATTIG STUDENT

Mer läsning

Annons