Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Vi har så mycket detlajplanelagd byggklar mark i Horndal att vi inte behöver detaljplanelägga mer

Annons

Svar till insändaren ” Varför finns inga tomter i Horndal till markanvisningstävlingar om vi ska stå redo för Google?” som publicerades i DT den 10/4:

Signaturen Janne undrade varför det inte finns någon markanvisningstävling i Horndal och det enkla svaret på det är att vi, Avesta kommun, har detaljplanelagd byggklar mark i Horndal i så stor utsträckning redan nu att vi inte ännu ser behovet av detaljplanelägga mer.

Men om eller när det förändras är vi redo för nästa steg, att ta fram mer byggbar mark och om det finns ett stort intresse utlysa en tävling om den. Jag tror på en fortsatt god utveckling för hela Avesta kommun och inte minst för Horndal, men något som hämmar tillväxten är bristen på bostäder, det gör att det blir svårt för unga att flytta hemifrån, att det blir svårt för äldre att sälja sina villor och flytta till lägenhet och det blir svårt för vårt näringsliv att rekrytera arbetskraft.

Det finns idag cirka 3000 personer som står i bostadskö för att bo i Avesta kommun, vi har stora rekryteringsbehov i offentlig sektor, vårt lokala näringsliv går bra och många behöver rekrytera och sedan lägger vi till nya etableringar likt Biltema och Googles markköp så ser utvecklingen mycket ljus ut, men behovet av bostäder kommer inte att minska utan snarare öka.

Och därför anser jag att det är rätt att vi gick ut med markanvisningstävlingar i Krylbo och Avesta - även om intresset från större nationella aktörer inte ännu varit stort nog så ger vi inte upp.

Lars Isacsson, Socialdemokrat, kommunstyrelsens ordförande, Avesta kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons