Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Se lokalvårdarna i ögonen när du säger att alliansen pressats upp lönerna

Annons

Svar till debattartikeln "Det är tack vare Alliansen som kvinnor nu kan pressa upp sina löner" som publicerades i DT den 23/12:

Tack för ett synnerligt tomt och innehållslöst svar på min debattartikel. Lite intressant är att du använder ordet arkaiskt (=forntida) då det ur min synvinkel är alliansens politik som verkar ha feodalism (= storgodsägarvälde) som sin klara lysande stjärna, vilket är arkaiskt.

Jodå, nog har jag studerat alliansens politik och blir av att så göra bara än mer bergfast i min bedömning att Vänsterpartiet har den bästa progressiva ekologiskt-ekonomiska politiken hittills och det ur mitt perspektiv som gammal egenföretagare.

Det perspektiv Malin Höglund (M) beskriver är enbart ett fåtal människors och jag är rätt övertygad om att det stora flertalet anser att en trygg anställning är bättre än en otrygg anställning.

Jag skulle vilja se dig, Malin Höglund, stå och se de lokalvårdare rakt i ögonen som fick sänkt arbetstid och lön hos den nya arbetsgivaren och säga: Jo, vi i alliansen ser till att ni kan pressa upp lönerna! Det skulle nog vara nyttigt att se den ångest som en del personer har när de nu ofrivilligt måste byta arbetsgivare.

Jag jobbar själv i en sådan bransch och varit med om ett antal upphandlingar och jag lider med mina arbetskamrater varje gång och jag behöver som tur är bara uppleva det en gång till. Med modernt statarsamhälle menar jag att även om man har den stora turen att få en heltidsanställning i upphandlade kommunala branscher så värderas man sämre hos kredit- och långivare om man inte har en tillsvidareanställning.

Detta är ett skolexempel hur man bildar ett klassamhälle där vissa personer inte får samma förutsättningar som andra. Det är de verkliga effekterna av alliansens politik.

Nu väntar jag bara på att Moraalliansen ska bli konsekventa med sin politik så att man upphandlar akademikertjänster som nämndchefer och mellanchefer till exempel. Ni missade ju chansen att göra det när det var dags för ny socialförvaltningschef! Se vem som erbjuder tjänsten till lägsta pris.

Vänsterpartiets politik är att skapa attraktiva arbetsplatser i Mora kommun som arbetsgivare och sätta de anställda på en piedestal där de kan utvecklas och då är trygga anställningar en förutsättning!

David Örnberg, ordförande för Moravänstern - Vänsterpartiet i Mora

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons