Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Omfattande internutbildning behövs hos SJ för att öka handlingsberedskapen

Annons

Svar till insändaren "Kände mig förflyttad till 1800-talets Ryssland efter alla problem på tågresan från Rättvik" som publicerades i DT den 11/3:

Elfel, spårfel, växelfel, signalfel, lokfel - ack ja! Resenärer har vant sig och tycks vara beredda att acceptera det mesta utan att knorra.

Ett undantag är dock den person som i en insändare nyligen kom sig för att bringa till offentligheten den famösa färden med Stockholmståget från Mora måndag eftermiddag den 26 februari.

Jag reste själv med den aktuella förbindelsen från Rättvik och noterade hur fullkomligt oförberedd man tycks vara att hantera händelser som ändå inträffar titt som tätt.

Till alla de punkter som togs upp i den tidigare insändaren kan läggas att man inte lät passagerarna i det strandsatta tåget i Tällberg gå över till Tåg i Bergslagen mot Borlänge vid 17-tiden.

Hade man gjort det så hade förseningen inskränkt sig till två i stället för fyra timmar och resenärer mot syd- och västsverige hade åtminstone till en del hunnit fram samma dag i stället för att tvingas till hotellövernattning i Stockholm med än mer ökade kostnader för SJ.

För att på ett professionellt sätt kunna handskas med sådana olika situationer behövs tydligen en omfattande internutbildning syftande till ökad handlingsberedskap.

Tilläggas kan att motsvarande tåg från Mora tisdagen den 27 februari också var kraftigt försenat: nu nådde man till exempel Västerås med "bara" tre timmars fördröjning - vilket ändå är helt förödande för SJ under Vasaloppsveckan!

John Helgander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons