Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Nyfallen snö kan leda till förhoppningar – men också till begränsningar

Annons

Svar till insändaren "Borlänge kommun nedprioriterar spårning - trots större skidintresse än någonsin" som publicerades i DT den 23/1:

Gyllbergen är ett fint friluftsområde som besöks av många och - precis som insändarskribenten nämner - inte bara av Borlängebor, utan också av entusiaster från våra grannkommuner.

Jag kan förstå känslan av besvikelse eftersom stora mängder nyfallen snö gärna för tankarna till härliga förhållanden. Dessvärre kan det också nyfallen snö innebära begränsade möjligheter för oss att leva upp till förväntningarna, i en så speciell terräng som finns i Gyllbergenområdet med mycket myrar och blöta stråk som inte har frusit i år på grund av väldigt få perioder med ihållande kyla.

Vi tar självklart till oss av det insändarskribenten beskriver. Och vi vill i sammanhanget passa på att berätta att vi utökat vår maskinpark utifrån vår ambition att förbättra helhetsupplevelsen i Gyllbergen. Vi har också sökt statliga medel för upprustning av exempelvis övernattningsstugor, vindskydd och grillplatser.

För även om Gyllbergen är ett stort och i bland svårframkomligt naturreservat, jämfört med andra anläggningar i kommunen, vill vi satsa på området.

Inför säsongen tog plan- och markkontoret över friluftsfrågorna i kommunen. Vi ser fram emot att få ta hand om skötseln och utvecklingen av anläggningar för friluftsliv, däribland Gyllbergen. Sedan tidigare sköts kommunens skogs- och naturreservat av oss och det finns mycket kompetens och engagemang i dessa frågor. Vårt gemensamma mål är en nystart som vi hoppas kommer att märkas de närmaste åren.

Linda Nilsson, plan- och markchef i Borlänge kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons