Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Nej, vi har inte parkeringsböter för att tjäna pengar – utan för att underlätta för räddningstjänsten och fotgängare

Annons

Svar till insändaren "Ger Säters kommun parkeringsböter bara för att tjäna pengar" som publicerades i DT den 27/5:

Säters kommun har parkeringsövervakning för att säkerställa att parkeringsreglerna följs. Övervakningen underlättar även så att fordon inte står för länge på p-platser som är avsedda för handel och service.

Tisdagsträffarna har till vår glädje blivit en allt större attraktion för både vuxna och barn. Tisdagsträffarna är dock en av de dagar då det kan vara extra svårt att hitta en parkeringsplats på nedre plan. Möjligheten finns att åka ner och släppa av de som har svårt att gå och sedan åka upp igen för att parkera på Gruvplan.

Det är i dialog mellan verksamhetsutövare, räddningstjänst och Säters kommun som gällande parkeringsförbud har införts.

Allt för en god tillgänglighet för till exempel räddningsfordon som kan komma att behöva komma ner brådskande i dalen samt för att skapa en bra trafiksäkerhet för den stora mängden gångtrafikanter.

I nuläget pågår även en trafikutredning som syftar till att ta fram åtgärder som förbättrar trafikflödena kopplat till vår populära dal och besöksmål.

Bengt Johansson, gatuenheten vid Säters kommun och Thomas Jansson, Säterdalens folkpark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons