Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Nej Måna Hesselrud, S kör inte över några beslut – och vi värnar kulturskolans fortlevnad

Annons

Svar till INSÄNDARE: S kör över Bildningsstyrelsens beslut om besparingar i Kulturskolan – har de ingen respekt för demokratin? som publicerades i DT den 13/7.

Konsekvenserna av besparingsförslagen kring kulturskolan blev för stora och vi vill inte riskera att 80 elever blir utan musikundervisning.

Efter att ha pratat med ledamöterna i majoriteten så var vi överens om att vi vill ändra beslutet vid kommande styrelsemöte. Utifrån det har jag, som ordförande i bildningsstyrelsen, meddelat bildningsförvaltningen detta.

Självklart ska de demokratiska processerna följas, vilket också kommer ske då det faktiska beslutet tas av bildningsstyrelsen där S, V och Mp har majoritet. Moderaterna har där möjlighet att yrka avslag på förslaget, precis som vid alla andra beslut.

När man inte haft alla detaljer och fakta vid beslutstillfället och ser att konsekvenserna blir alldeles för stora så måste vi vara ödmjuka och förändra beslutet.

Det kan uppfattas som veligt, men jag ser det som en styrka att kunna ändra sig och agera prestigelöst för medborgarnas bästa, oavsett om det är valår eller inte.

Mikael Westberg (S) ordförande bildningsstyrelsen, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons