Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Nej, den skylt som markerar var man ska parkera är inte tvivelaktigt placerad

Annons

Svar till insändaren "Larvigt att lappa felparkerad bil i snön" som publicerades i DT den 23/1:

Den skylt som markerar var man får parkera på Henemorens parkering i Hedemora är inte tvivelaktigt placerad. Anledningen är att tillåten parkering börjar just där skylten står är att det inte är möjligt att på ett trafiksäkert sätt parkera fordon i två parallella rader.

Det blir för kort avstånd mellan fordonen om man skulle ha parallella p-platser hela vägen. Skylten markerar tydligt var det är tillåtet att parkera även då det är vinter och snösörja. 

Vad gäller frågan om parkeringsövervakningen är en kassako för kommunen eller parkeringsbolaget kan jag upplysa om att så inte är fallet. Det är Transportstyrelsen som tar intäkten för p-boten.

Parkeringsbolaget jobbar efter en fast timpenning och kommunen får en viss procent på parkeringsboten av Transportstyrelsen. Summan av kommunens intäkter från Transportstyrelsen och kostnaden till parkeringsbolaget är oftast lika stora räknat över ett helt år.

Dock är det så att kommunen har den ambitionen att parkeringsövervakningen skall vara en minuspost. Detta av den anledningen att skulle alla trafikanter följa parkeringsreglerna skulle inga parkeringsanmärkningar delas ut.

Mats Aronsson, trafiksamordnare, Hedemora kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons