Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Moderaterna vill kunna ta in hyrsjuksköterskor till all verksamhet inom landstinget

Artikel 40 av 50
Kirurgkrisen i Falun
Visa alla artiklar

Annons

Svar till insändaren "Ulf Berg (M) för alltid kirurgklinikens talan – om bara alla vårdområden fick samma uppmärksamhet" som publicerades i DT den 1/3:

Anonyma insändare menar jag naturligtvis har en undertecknare som ej behöver vara noggrann med sanningen, och från detta faktum utgör signaturen "Kritisk dalabo" inget undantag.

Låt oss först konstatera att vårt yrkande gällande hyrsjuksköterskor gäller all verksamhet i Landstinget Dalarna. Tillsammans med övriga Sjukvårdsalliansen lade vi följande yrkande: ”att ett kortvarigt och mycket strikt undantag måste kunna göras i de fall då att låta bli på ett oacceptabelt sätt drabbar patienten.”

Vi ser nu fler stängda vårdplatser och exempelvis psykiatrin fick nyligen ett vite på 200 000 kronor utdömt. Det finns även en fråga om ett vite på hela en miljon kronor, där beslut ännu ej har fattats. Så vi moderater följer utvecklingen noga. Men värt att konstatera är att stafettläkare kostar landstinget cirka 200 miljoner kronor. Motsvarande summa gällande sjuksköterskor är cirka 20 miljoner kronor. Här silar Socialdemokraterna mygg och sväljer elefanter på patienternas bekostnad.

Mora har en framtid som opererande sjukhus och skall säkert göra vissa operationer som Falun gör i dag - men det är viktigt att patienterna slipper onödiga biverkningar. Nyligen har det beslutats att en typ av ingrepp ska flyttas till Falun då det konstaterats att det varit onödigt många vårdskador och då utomstående experter pekat på brister. Genom denna ändring får vi en bättre kvalitet i vården och kirurger som får ägna sig åt det som de är bäst på.

Det varken är eller har varit aktuellt att operera prostatacancerpatienter i Mora. Dessa operationer ska utföras i Falun av våra skickliga urologer som utför operationen med hjälp av den nyligen inköpta roboten. Risken med en dåligt utförd prostataoperation är ständigt urinläckage och impotens. Vi moderater vill att specialistsjukvården ska hålla hög kompetens, men inte nödvändigtvis ligga på gångavstånd. Om dessa patienter finns i Falun så är fördelen att där finns tillgång till urologer dygnet runt.

Av insändaren framgår att skribenten saknar nödvändig kunskap eller mer troligt ljuger för att svärta ned undertecknad. Det ser jag positivt på, för då har någon gjort analysen att Moderaterna utgör ett hot mot Socialdemokraterna i landstinget. Det tänker jag och Moderaterna fortsätta vara!

Ulf Berg, oppositionsråd, Moderaterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Kirurgkrisen i Falun
Annons