Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Mikael Rosén: Flera faktafel i insändaren om mig – och jag har inga planer på att starta ett nytt parti

Annons

Svar till insändaren "Veronika Zetterberg kunde inte ha önskat sig ett bättre läge att ta över" som publicerades i DT den 9/3:

Sten H Larsson har fel! Han påstår att när jag och Lilian Eriksson klev upp på scenen lämnade Ulf Elgemyr Moderaterna och startade Fap. Men jag hade ingenting med Ulfs avgång att göra, och jag efterträdde honom inte heller.

Det gjorde först Hans Nordström och därefter Bjarne Harrung som jag senare kom att efterträda. Ulf Elgemyr lämnade sin post 1993 och jag blev inte Moderaternas första namn förrän 2002, det vill säga nio år senare!

Jag har alltid uppskattat Ulf mycket och vill inte bli beskylld för att vara den som orsakade att han lämnade Moderaterna. Det var helt andra personer som låg bakom den turbulensen.

För säkerhets skull ska jag kanske tillägga att jag inte har några planer på att starta något nytt parti som Sten antyder. Vi har redan väl många partier i fullmäktige, nio stycken.

Slutligen vill jag hålla med Sten om att jag hoppas att Moderaterna ska göra ett bra val i höst och att vi får en ny moderatledd regering i Falun. Även jag önskar naturligtvis Veronika Zetterberg lycka till!

 

Mikael Rosén (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons