Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Låt barnen få växa upp på en fritidsgård fri från droger – och socialistisk propaganda

Annons

Svar till debattartikeln "Moderaterna är bara för privata aktörer så länge de själva får välja vilka dessa är" som publicerades i DT den 16/5:

På det senaste kommunfullmäktige i Borlänge avhandlades en motion från Liberalerna om att återta fritidsgården Tjängan som i dag drivs av Unga örnar - en organisation som är sprungen ur det socialdemokratiska partiet i syfte att agera inkastare till deras ungdomsförbund SSU och partiet - i kommunal regi. Vi moderater yrkade vid sidan av Liberalerna bifall till denna motion.

I debatten framfördes att Unga örnar är opolitiska. Det förefaller konstigt då 1 maj-tåg inte helt sällan frekventeras av Unga örnar. Sossarna är väldigt positiva till att bevilja generösa kommunala bidrag till Unga örnar. Bidragen är stora och i dessa göms ofta avlönad S-märkt personal som agerar valarbetare åt sossarna.

Det är förstås en genial idé att med skattebetalarnas pengar under förespegling att detta är något opolitiskt agera valarbetare. Både i kommunfullmäktige och här så frågar jag kommunalråd Jan Bohman (S) varför det ska vara politiska organisationer som ska driva sådant som en fritidsgård och framförallt varför en socialistisk organisation ska göra det?

Vi moderater sätter stort värde på samarbete mellan kommunen och det civila samhället i form av idrottsorganisationer, nykterhetsorganisationer eller andra opolitiska ideella organisationer.

Detta agerande - att sossarna inte förstår hur fel det är med en fritidsgård som drivs av en socialistisk organisation – är symptomatiskt för hur maktfullkomliga sossarna har blivit i Borlänge.

Det är rätt uppenbart att vi när vi pratar om Unga örnar trycker på en öm punkt. En öm punkt som går ut på att sossarna har en idé om att barnen i de västra områdena från första början i Sverige - på samma sätt som i Komsomol i kommunistiska Sovjetunionen - ska få de ”rätta” värderingarna så att de sedan kan bli röstboskap åt sossarna vars röster de säkrar genom bidrag.

Vi moderater tycker detta är fel och att demokratin hotas med sådana felaktiga sammanblandningar. Låt barnen få vara barn och växa upp med en fritidsverksamhet som i stället präglas av kvalitet, öppenhet och trygghet fri från droger och socialistisk propaganda.

Ulrik Bergman, Moderaterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons