Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: KOSA har inte egen majoritet – måste få andra med oss för att få genom våra förslag

Annons

Svar till insändaren "KOSA har haft fyra år på sig att åtgärda sopavgifterna – så varför har inget hänt?" som publicerades i DT den 12/4:

KOSA kom in i kommunfullmäktige i Gagnef genom valet 2014. Det innebar att vi började det politiska arbetet på allvar 2015 genom att vi bildade en ny majoritet med S och MP. Vi fick sju mandat av 35 genom valet vilket innebär att vi inte har egen majoritet utan måste få andra partier med oss om vi skall få igenom våra förslag.

När det gäller taxan för avfall så beslutades den långt före vår entré i kommunfullmäktige, till och med innan KOSA bildades. Under nuvarande mandatperiod har inget förslag om ändring av taxan framförts. Det går naturligtvis bra att lämna ett medborgarförslag.

Processen runt ett nytt demensboende har varit bekymmersam. KOSA har hela tiden hävdat att vi måste utreda alternativa placeringar så att vi inte fastnar i ett förslag som sedan inte kan genomföras vilket har skett två gånger tidigare. KOSA föreslog lokalisering till Mockfjärd vilket också blev ett enhälligt beslut i KF.

Svante Hanses, KOSA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons