Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Jo, Falupartiet behövs – och ledarsidan borde inte tala om hur läsarna ska rösta

Annons

Svar till Jens Runnbergs ledare "Det kan bli rockader i M i Falun - men rysaren är om C är ett borgerligt parti" som publicerades i DT den 15/2:

Falupartiet utgår ifrån att varken ledarskribenter eller andra partier talar om för Faluborna hur de vill rösta. Vår uppfattning har alltid varit att Faluborna bestämmer bäst hur kommunen ska styras.

Falupartiets roll som oppositionsparti i Falu kommun har varit och kommer i framtiden att vara en pådrivare för Faluns utveckling. Falupartiets fokusområden är bland annat att kvalitetssäkra och trygga skolornas utveckling.

Ungdomar i olika problemställningar ska kunna vända sig till kommunen och känna starkt förtroende för att de får det stöd som de behöver.

Tryggheten ska säkras för de äldre genom att ge dem och anhöriga till dem ett större inflytande och möjlighet att välja flexiblare boenden och omsorgsformer. Faluborna ska känna att de får en kvalificerad hjälp i den sociala omsorgen.

Vi vill att alla chefer inom Falu kommun ska känna ett starkt ansvar för att de ekonomiska ramarna hålls och utveckla uppföljningssystem som stödjer den processen. Cheferna ska utveckla och stödja medarbetarna så att vi får ett arbetsklimat som upplevs som positivt så att alla drar åt samma håll.

För att kunna utveckla detta måste vi prioritera utvecklande av nya företag och stödja de befintliga företagen.

Falupartiet anser att hälsa och hållbarhet är en självklarhet.

Sven-Olof Ytterholm, vice ordförande i Falupartiet

SVAR DIREKT:

Går det att få en tydligare indikation än ovan på att Falupartiet inte behövs, utan snarast borde slås samman med något annat blått parti?

Jens Runnberg, politisk redaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons