Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Jo, äldreboendet vore bättre placerat i Skönvik – de är inte de anhöriga som är viktigast

Annons

Svar till insändaren "Bättre bygga bostäder i Skönvik – än förpassa gamla till område som de inte kan ta sig ifrån" som publicerades i DT den 16/5:

Det är svårt att förstå Dan Ericsons argument och motivering om att de tänkta nya äldreboendet i Säter bör placeras på Prästgärdet.

När han själv var delägare och styrelseledamot i Skönviksbolaget – som då ägde Skönviksfastigheterna – så hade han ingenting emot att bolaget investerade flera miljoner och iordningställde lokaler i en av huvudbyggnaderna enligt kommunens önskemål, där de sedan    placerade ett femtontal åldringar som behövde vård. Vårdenheten fick namnet Smedjan.

Intill Skönvik låg då också ett demensboende. Då hörde man ingenting från Dan Erikson om att nämnde placeringar var helt fel och att demensboendet borde ha legat på Prästgärdet i stället.

Argumenten nu handlar enligt Dan Ericson tydligen i första hand om de anhöriga och att de skall kunna gå och handla och fika. Är det därför äldreboendet skall byggas? 

Planeringen och placeringen bör enligt min uppfattning i första han ske för vårdtagarna och personalen.

Personligen är jag med flera övertygad om att Skönvik är den bästa placeringen för ett ny äldreboende.

Dels för att all den service som de boende behöver i stort sett finns där, dels för att miljön för de boende och personalen är den bästa i hela kommunen och dels för att det skulle spara miljontals kronor för kommunen om planeringen  anpassas till den service- och infrastruktur som redan finns på området.

Lars Gabrielsson, liberal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons