Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Gunnar Barke (S): Jag lovar att vi nu ska prioritera åtgärder för Jakobsgårdarnas vårdcentral

Annons

Svar på debattartikeln "Sjuksköterska på Jakobsgårdarnas vårdcentral: Vi kan inte utföra säker vård – och har väntat i åtta år på nya lokaler" som publicerades i DT den 31/5:

Låt mig direkt konstatera att Maria Lindström genomgående har rätt i sina påpekanden om Jakobsgårdarnas vårdcentral och de olika turer som varit avseende nya lokaler och planer på genomgående renovering av befintliga lokaler.

Förvisso har åtgärder gjorts avseende planerat underhåll, reparationer med mera. Men av olika skäl har de mer genomgripande förslagen inte kunnat realiseras trots allt det planeringsarbete som du och dina medarbetare lagt ner och trots goda ambitioner från landstinget centralt.

Den här ”långbänken” har varit frustrerande även för oss i ledningen men det har förstås framför allt drabbat personal och patienter.

Jag lovar att vi nu, såväl i det kortsiktiga som i det långsiktiga perspektivet, ska prioritera åtgärder vid Jakobsgårdarnas vårdcentral. Detta för att åstadkomma bättre förhållanden för såväl personal som patienter.

I  det korta perspektivet genomförs ett byggprojekt som avser ny reception och nytt väntrum, undersköterskerum, beredningsrum och förråd. Förslagshandling finns framtagen och projektet fortsätter under hösten med detaljprojektering och planerad byggstart vid årsskiftet 2018/2019. Projektet omfattar cirka 270 kvadratmeter till en beräknad kostnad av ca 6,5 miljoner kronor.

Precis som du skriver är också parkeringssituationen besvärlig. Tyvärr är det så att personal som jobbar på närliggande arbetsplatser använder vår parkering. Troligen för att den är avgiftsfri. Här för vi en dialog med Borlänge kommun, som är fastighetsägare genom ett av sina bolag, för att styra undan ”obehöriga”

I det längre perspektivet har vi inlett ett arbete kallat ”Lokalstrategi Borlänge” som syftar till att ha långsiktighet i vår fastighetsplanering i Borlänge. Även detta ska ske i nära samverkan med Borlänge kommun. Jag utesluter i sammanhanget inte att vi återupptar planerna avseende Lisselhagenprojektet.

Gunnar Barke, landstingsråd och ordf i landstingets fastighetsnämnd, Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons