Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Ge landstinget direktiv så att inte utredningen om Mora BB blir tandlös

Annons

Svar till debattartikeln "Statushöjningen på Mora lasarett kan göra det lättare att få personal till Mora BB" som publicerades i DT den 2/12:

"Nu ska vi låta utredningen ge oss ett bra underlag för kommande beslut." så skriver socialdemokraten tillika ordförande i Hälso- och sjukvårdsberedningen i norr Birgitta Sohlberg i en replik till min debattartikel om ett eventuellt öppnande av Mora BB.

Problemet är att landstingsråden Gunnar Barke och Elin Norén har gett landstingsdirektören tillika förvaltningschef för hälso- och sjukvården uppdraget att utreda förutsättningarna för att återupprätta förlossnings- och BB-verksamhet och att utredningen ska ske externt utan att ge några direktiv, tid- eller kostnadsaspekter.

Utredningsuppdraget är alltså väldigt allmänt hållet. Det finns inget direktiv, som Sohlberg anger i sin artikel, som anger mer specifikt vad som ska utredas,  datum när utredningen ska vara klar eller något bestämt om hur mycket den får kosta. Eftersom utredningen ska ske extern finns eventuellt upphandlingskrav också.

Kristdemokraterna menar därför att landstingsstyrelsen ska ta upp frågan på nästa sammanträde den 20 december för att ge sådana direktiv för att öka delaktigheten, tydligheten och styrningen av utredningen kring Mora BB:s framtid.

 Birgitta Sacrédeus, oppositionsråd (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons