Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: FTI är inte upphandlade av Borlänge kommun - men behöver allas hjälp med återvinningen

Annons

Bernt Jansson skriver i en insändare den 9/12 i DT och anser att nedskräpning vid återvinningsstationerna beror på överfyllda kärl.

Först vill jag konstatera att Borlängeborna är bra på att källsortera och lämna tidningar och förpackningar till våra återvinningsstationer.

Och jag vill förtydliga att det är vi på Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI som ansvarar för återvinningsstationerna. Vi är inte upphandlade av kommunen. Däremot har vi ett väldigt nära och bra samarbete med kommunen för att öka återvinningen ytterligare med en förpackning till, en tidning till. Vi har uppdraget från producenter av förpackningar att hjälpa dem ta sitt producentansvar.

Bernt Jansson nämner återvinningsstationen vid Siljansvägen och jag kan konstatera att vi städar på platsen varannan dag. Behållarna töms när vi kan anta att de är fulla baserat på vår erfarenhet. Men vi behöver Bengt Janssons och allas hjälp att vara våra ögon på platsen.

Bedömer du att det är dags att städa på platsen eller tömma kärlen är vi tacksamma om du anmäler det på http://www.ftiab.se/173.html eller ringer oss på 0200–880311 (kostnadsfritt med generösa öppettider vardagar och på helger).

Projekt "Ren Återvinning" startades för att minska nedskräpningen på återvinningsstationer. Det viktigaste att komma ihåg är att endast hushållens förpackningar och tidningar ska lämnas vid FTI:s återvinningsstationer. Grovavfall lämnas enligt kommunens anvisningar på avsedd plats.

Mia Steinbach, regionchef Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons