Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK från Dalatrafik: Efter klagomålen har vi lagt till extrainsatta hemresor och fler stopp

Annons

Svar till insändaren "Bedrövligt Dalatrafik, med nya tidtabellerna kan en skoldag bli nio timmar" som publicerades i DT den 15/12:

Vi är medvetna om att skoleleverna som reser från Långlet och Selja mot Morkarlbyhöjden hamnade i kläm vid det senaste tidtabellsskiftet.

Redan första skoldagen efter tidtabellsskiftet vidtog vi åtgärder och satte in extrabeställda skolskjutsar från Långlet på morgonen och två hemresor i anslutning till skoldagens slut, så att eleverna skulle hämtas och lämnas inom ramarna för gällande skolskjutsreglemente.

Från och med vårterminens start finns eftermiddagens extrainsatta hemresor med i ordinarie tidtabeller för de stängda skolskjutsarna (som är anpassade enbart till skoleleverna och inte öppna för allmänheten).

På morgonen kommer eleverna att kunna åka med linje 133 som passerar Långlet klockan 07:10 – vi har lagt till några ytterligare stopp på denna tur för de elever som behöver resa in till Morkarlbyhöjden. Ankomst till hållplats Ängsvägen är då klockan 07:21, vilket i princip motsvarar de tider som gällde innan tidtabellsskiftet.

Inför kommande tidtabellsskifte kommer vi att utvärdera den nya trafiken och göra förändringar där vi ser att det behövs. Kontakta gärna vår kundservice på 0771-95 95 95 eller kundservice@dalatrafik.se om du har ytterligare synpunkter så försöker vi ta hänsyn till dessa i största möjliga mån.

Mattias Ahlström, teamledare Trafikplanering, Dalatrafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons