Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Från 2019 räknar vi med att församlingens verksamheter ska vara igång igen

Annons

Svar till insändaren "Vi vet att Gud inte lämnat oss - men Gränge-Säfnäs församling får oss ändå att undra" som publicerades i DT den 29/1:

Jag vill först och främst tacka alla som visar engagemang i församlingen och verksamheten. Vi står mitt i ett både spännande och utmanande arbete med att bygga upp en relevant och hållbar verksamhet. Återkoppling från bygden och församlingsmedlemmar är en viktig del i det.

När den nuvarande kyrkoherden tillsattes var det med ett tydligt uppdrag att genomföra förändringar. Församlingen har under många år haft problem med bland annat arbetsmiljön och den behövde en rejäl omstart. Jag vill poängtera att det var kyrkorådet, alltså församlingens högsta ledning, som både rekryterade och gav den nya kyrkoherden sitt uppdrag. Västerås stifts roll har varit att stötta i processen, bland annat genom att hitta rätt person för uppgiften. 

Just nu befinner sig förändringsarbetet i ett skede där verksamheter som inte relaterar till de mest grundläggande uppgifterna har fått sättas i pausläge. Självklart är det tråkigt när uppskattad verksamhet får stå tillbaka, men det är nödvändigt för att kyrkoherden och medarbetarna ska få utrymme att bygga upp en hållbar verksamhet från grunden.

Det är glädjande att det redan nu kommer signaler, bland annat från fackligt håll, om att arbetsmiljön i församlingen har blivit bättre. Det är viktigt att förändringsarbetet får ta den tid som det behöver, men från 2019 räknar vi med att församlingen ska vara igång med verksamheter i full skala igen. 

Jag välkomnar insändarskribenten, och även andra som har frågor om det som händer i Gränge-Säfsnäs församling, att ta direktkontakt med mig eller kyrkoherden.Kerstin Byström, ordförande i kyrkorådet, Gränge-Säfsnäs församling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons