Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Det handlar om den demokratiska principen, Mikael Westberg, och den respekterar du inte

Annons

Svar till insändaren Nej Måna Hesselrud, S kör inte över några beslut – och vi värnar kulturskolans fortlevnad publicerad i DT den 14/7.

Respekt för demokratins spelregler borde vara A och O för politiker. Bildningsstyrelsens ordförandes agerande, vad gäller beslutsfattande, brister i detta avseende. I stället för att i laga ordning på nytt ta upp ärendet för handläggning i Bildningsstyrelsen, demonstrerar han partiets envåldshärskeri när han ”Trumperande” deklarerar: ”vi socialdemokrater är överens, vi är i majoritet i Bildningsstyrelsen. Så det beslutet kommer det att bli”.

Det svar han ger på min erinran om hans brist på aktning för bildningsstyrelsens i sin helhet och respekt för demokratiprocessen i synnerhet, tyder på att han inte förstått vad frågan handlar om.

Det är inte en fråga om huruvida M eller andra skulle röstat emot ett ändrat beslut vad gäller kulturskolan. Sannolikt inte, i synnerhet inte mot bakgrund av de medel som statens kulturråd nu tillskjuter.

Det handlar om den demokratiska principen, Mikael Westerberg (S)! Frågor skall diskuteras och beslutas i de forum som har ansvaret. Vi lever inte i en enpartikommun.

Måna Hesselrud

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons