Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Det är viktigt för mig att nu kommer igång med de utlovade utbildningssatsningarna

Annons

Svar på insändaren "Centerpartiet uttrycker särskild stolthet över en satsning som aldrig blev av" som publicerades i DT den 7/1:

För det första är jag glad att du uppmärksammar våra kandidatpresentationer i det lokala annonsbladet. Omsorgsutskottet får i dagarna en presentation av utbildningsplanen för förvaltningens medarbetare. Syftet är att stärka och lyfta kompetensen hos medarbetarna inom omsorgens verksamheter, vilket ger en högre kvalitet och skapar ökad delaktighet.

För mig och utskottet är det viktigt att få ta del av utbildningsplanen och att vi nu kommer i gång med de utbildningssatsningar som vi har avsatt pengar för i budgeten. Det är en bred satsning som görs. I princip alla delar av omsorgens verksamhet kommer att få ta del av utbildningssatsningen.

Inom äldreomsorgen och LSS blir det utbildning i arbetssättet ”Individens behov i centrum” samt utbildning i dokumentationssystem, systematiskt kvalitetsarbete och rutiner för dokumentation. Ledningspersonal och sommarvikarier omfattas också.

Det här är ett led i att stärka omsorgen om äldre och handikappade i kommunen. Framtida kompetensförsörjningsbehov är stort och personalutveckling är en central del i att lyckas.

Utbildningsplanen kommer att vara en fast punkt på utskottets möten framåt så att vi kan följa utvecklingen. Eftersom framtagandet av planen dragit ut på tiden så kommer majoritetspartierna föreslå att medel anslås även i 2019 års budget för att kunna genomföra den fullt ut.   

Susann Lindblad, (C), ordförande i kommunstyrelsens omsorgsutskott

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons