Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Det är vid södra Vällans strand problemen finns - akta er för den livsfarliga vaken

Annons

Svar till insändaren " Varning för skidspåren på Vällan – se till att ha flytväst och isdubbar med er" som publicerades i DT den 27/12:

Att åka skidor runt Vällan i väldraget spår från Lilltorpet är fantastiskt. Bara någon minut från stan och inga backar. Toppen! Härom dagen kunde man på Torget läsa att isen var svag på Vällan – i alla fall där skidspåret dragits fram mellan tuvor i isen.

Oförsiktigt av spårdragaren kan tyckas. Men det föringar absolut inte hans insatser. Någon annan risk, än den för blöta pjäxor, fanns nog inte i det grunda vattnet.

Men som insändarskribenten skriver, var försiktig när ni skidar runt Vällan. Gäller givetvis även andra sjöar kring stan.

Om skribenten fortsatt runt sjön skulle han fått något mycket värre än blöta pjäxor att skriva om. Vid Södra Vällans norra strand har nämligen en ”strandägare” bäddat för en verklig risk för människa, hund eller annat djur. Någon har nämligen placerat en dränkbar pump några meter utanför sin brygga.

Vaken som bildas är cirka tio kvadratmeter stor. Omkring den finns säkert farlig is på många kvadratmeter. Dessutom saknas varningsmarkering.

Erik Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons