Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Det är för lätt att säga att skolan och kommunen ska fixa allt – men detta handlar om familjen

Annons

Svar till insändaren ”Vi som bor runt Gylle skola har tröttnat på att inte få sova om nätterna” som publicerades i DT den 4/6:

Jag har full respekt för er som bor i Gylle och upplever störande aktiviteter långt in på nätterna. Det borde naturligtvis stoppas.

Fast nu är det så att skolan har väl ingen personal efter cirka klockan 17 och fritidshemmens personal brukar sluta vid 18.30-tiden. För det handlade väl om ungdomar?

Signaturen skriver att kommunen och skolan ska ta ansvar – och visst, kommunen kanske för att ordna fritidsgårdar som har öppet på kvällarna, och skolan står för stor del av ungdomars uppfostran på skoltid.

Men var kommer då föräldrarnas ansvar in i bilden? De har väl ett ansvar att se till att barnen kommer hem på kvällen och för att lära dem hur man uppträder i samhället?

Det är alldeles för lätt att säga att ”kommunen” och ”skolan” ska fixa alla missförhållanden. Men det är nog inte politikerna som inte bryr sig, som du skriver. Det ligger nog på en mer familjär nivå.

Och när det gäller dina skattepengars försvinnande, så kan jag berätta att flera miljarder av dem numera finns på Cayman Island och liknande öar, på bidragsberoende riskkapitalisters konton. Pengar som var avsedda att investeras i våra ungdomars framtid – och uppfostran.         

Per E Strojka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons