Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Delägare i besparingsskogen: Jag delar inte Per-Arnes inställning – vi behöver mer skyddad skog, inte mindre

Annons

Svar till insändaren "Karl Hedin har rätt i att vi måste stänga vägen - och hindra miljökommunisterna från att få makt i höstens val" som publicerades i DT den 12/6:

Konservatism det stora hotet mot Limas skogsbygd.

Som delägare och uppvuxen i Lima delar jag inte Per-Arnes inställning till naturvård i skogen. Cirka två procent av skogen i Lima är registrerad som nyckelbiotop och vi behöver mer skyddad skog, inte mindre, för att vara en attraktiv kommun och boplats i framtiden. Ska man sätta av fem procent frivilligt finns det ännu gott om utrymme för mer.

Stöld är snarare när man som delägare i besparingsskogen inte delar ut avkastning till sina delägare i pengar eller att man skjuter en älg där man inte ska.

Det största problemet i Lima i dag är svågerpolitik och gamla invanda sanningar. För att vara en attraktiv plats för nya personer, nya tankar och nytt blod är det viktigt med en rik fritid och då behöver vi gammal skog att ströva, jaga och leva i. Inte den gamla sanningens skogar.

Vi behöver inflyttning och en ny syn på livet för att inte tyna bort i våran egen tjurighet. Att bråka om något vi knappast har (skyddad natur) är att stirra sig blind på irrelevanta principfrågor.

Jag önskar att Per-Arne och hans klubb för inbördes beundran kunde lyfta blicken och se till de verkliga utmaningarna - nämligen kreativitet och öppenhet, för det är det som är viktigast i Lima.

 Numera utbo på grund av kvävande besparingsklimat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons