Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Därför brast snöröjningen i Säter - hoppas att det aldrig ska hända igen

Annons

Svar till insändaren "Trots två dagars snöfall har ingen röjning skett":

 Den 28 till 30 november drabbades Säters kommun av ett omfattande snöoväder. I kommundelarna föll det mellan 1,5 och 3,5 decimeter nysnö. Snön var blöt och tung.

Den 28 november, ungefär klockan 18, ropade Gatuenheten ut samtliga resurser enligt de avtal vi har. Tyvärr kunde vi konstatera redan under kvällen och natten att vi inte fick den tjänst vi beställt, varken när det gäller antal maskiner som var ute, eller kvaliteten på snöröjningen.

Entreprenören visade sig inte ha tillräckliga resurser – som de enligt avtalet ska ha. Detta var inget Gatuenheten kände till i förväg. Tvärtom hade entreprenören tidigare under höstens förberedelsearbete visat att maskiner och personal var redo för vinterns snöröjning.

Nu för vi diskussioner med vår entreprenör om vilka åtgärder de vidtar för att detta inte ska hända igen. Vi ser allvarligt på att vi inte fått det som vi avtalat om.

För att hantera situationen under snöfallet arbetade hela Gatuenheten med snöröjningen. Samtlig person i parkgrupp, samt till viss del även personal från andra enheter, arbetade med snöröjning och hantering av träd som ramlat.

Övrig personal arbetade med mottagning av synpunkter samt koordinering och ledning av insatsen. Hela enheten fanns tillgänglig på telefon och ett nära samarbete med växeln och kundtjänst fanns.

Under de tre dagarna tog Gatuenheten emot cirka 600 samtal. Denna mängd av samtal är tyvärr svår för oss att hantera och många av samtalen möttes av beskedet att det var upptaget. Men endast nio procent av samtalen fick inte svar i slutändan.

Som en av våra första kontaktvägar har vi vår ”felanmälan Säter” som finns på webben och där du hittar ”appar”.  Den har många fördelar för dig, gentemot att ringa oss. Du når alltid fram och du får veta hur det går med ditt ärende.

Vårt mål är att erbjuda medborgaren en likvärdig snöröjning som gör att alla kan känna sig trygga och säkra. Det jobbar vi vidare med. Kontakta gärna mig för mer information.

Mikael Spjut, Gatuchef, Säters kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons