Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Bättre bygga bostäder i Skönvik – än förpassa gamla till område som de inte kan ta sig ifrån

Annons

Svar till insändaren "Vansinnigt att bygga på Säters enda kvarvarande öppna område" som publicerades i DT den 11/5:

För cirka 16 år sedan tog vi – Åke N, Bill B och undertecknad initiativ för ett större och bättre särskilt boende för våra äldre vårdbehövande.

Vi mätte upp avstånd från Skönvik, Algatomten och Prästgärdet.

Vi gick igenom vilken plats som skulle bli bäst för såväl de vårdbehövande, deras anhöriga som personalen. Två av oss har livslång erfarenhet av vårdarbete, och särskilt Åke N av äldrevård.

Vi kom tveklöst fram till att Prästgärdet var klart bäst i alla avseenden.

Det är nära till innerstan och därmed lätt för de anhöriga, som ofta är äldre personer, att ta sin anhörige med i rullstol in till affärer som de tidigare handlat i – eller bara gå och ta en fika.

Vad gäller vård för de äldre, så är det så att läkare besöker de olika särskilda boendena i Säter och uppstår det något större problem så blir det inte färd till vårdcentralen utan lasarettet. Det är den erfarenheten jag har efter att haft en anhörig på särskilda boendet i Gustafs.

Om kommunen är angelägen om att få förtätning på Skönvik så skall man väl bygga bostäder där, för friska människor, som på egen hand kan ta sig till och från sin bostad och inte förpassa de gamla till ett område som de inte kan ta sig ifrån.

Vi föreslog en byggnation i ett plan förlagt från kanten av kälkbacken och upp mot hyreshusen, det hade inte skymt någon och dessutom hade de gamla, på sin ålders höst, fått fin utsikt mot sjön. Vi föreslog också en parkanläggning.

Insändarskribent Håkan Gustav från Liberalerna i Säter, har du sett någon som flanerar på den där vildvuxna åkern förutom någon med hund?

Jag håller dock med dig om att förslaget med flera våningar inte är vad vi hoppats på.

Dan Ericson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons